AnssiAura Politiikkaa valtuutetun näkökulmasta.

Taksinkuljettajan ajoluvan käsittely hidasta - haittaa jo yritysten toimintaa

Taksinkuljettajaksi haluavien töihin pääsy hankaloitui merkittävästi vuoden vaihteessa, kun ajolupien käsittely siirtyi poliisilta turvallisuusvirasto Trafille. Nykyinen käsittelyaika on noin kolme viikkoa, eikä väliaikaisia, heti myönnettäviä ajolupia ole juuri myönnetty vuodenvaihteen jälkeen. Vahvasti kasvuhaluisille yrityksille tästä on jo syntynyt haittaa. Yksi niistä on meidän yrityksemme, jossa törmäämme ongelmaan viikottain.

 

Näin hidas käsittely ei hyödytä mitään tahoa.

 

Odottelun aikana useasti työnantaja on ilman työntekijää, mistä syntyy välillisiä kuluja yritykselle tekemättömän työn muodossa. 

 

Työntekijä joutuu odottamaan ajolupaa ilman työstä saatavaa palkkaa, koska työsuhdetta harvoin luodaan ennen ajoluvan myöntämistä. 

 

Sekä kunta että valtio häviää työttömän työnhakijan kohdalla puhdasta rahaa maksettuina työmarkkina-, asumis- tai sosiaalitukina odottelun ajalta.

 

Samaan aikaan, kun valtio miettii työllistämistä edistäviä keinoja, niin pitäisi myös säästötalkoiden keskellä muistaa, että leikattu resurssi tai viranomaisvastuiden jatkuva siirtely lisää tehottomuutta entisestään koko yhteiskunnassa. Järkeviin paikkoihin kannattaa investoida rahaa. Näkisin tämän olevan niistä yksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Eikös se hallitus päättänyt että maahan tulleita otetaan duuneihin juuri es.taksifirmoihin ja karsitaan näiden osalta vaatimuksia.Kajon ja mitä näitä nyt olikaan siellä yhdessä funtsailemassa.Suomalaisten kohdalta vaatimukset vain lisääntyvät,koskee kaikkia muitakin aloja.Palkan alennukset tulevat mukavasti samaa tietä jokaiselle alalle,kokoomus,keskusta,PS,ja kaikki ne apupuolueet kun ajavat samaa systeemiä suomeen.

Kun hoito-alakaan ei tarvitse näiden mielestä minkäänlaista kielitaitoa tahi muutakaan pätevyyttä.Suomessa toimiikin amerikkalaisia ynm.firmoja jotka kouluttavat 2 viikon kursseilla sopivia halpatyöläisiä firmoihinsa.Mitään kiirettä tai ongelmaa ei nämä porukat olekkaan nähneet suomalaisten 700 000 työttömyydessä,eivätkä siinä,että silppuduunareita on suomi pullollaan.Ei tarvitse kuvitella että nämä alle 2000 kk.liksaa saavat elävät palkoillaan,sossuluukku ja kelan as.tuki se elättää.

Kun takuueläkkeen saajien osuus nousee,voi,voi.Nuoria 70 000 syrjäytymässä,jo syrjäytyneitä riittävästi.Ei teitä huoleta,eihän..

Espoolaisen yrittäjän yllättävä tempaus: Kouluttaa vastaanottokeskuksen pakolaiset taksikuskeiksi

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/espool...

Teemu Niemelä

Ei oikeaa taksityötä voi tehdä ilman kohtalaista kielitaitoa. Työ sisältää paljon muutakin kun applikaation ohjeiden perusteella ajamista.

Eipä kai tuohon vetkutteluun tarvita muuta selitystä kuin sekaisin oleva TraFi. Kuinka järkevää on kouluttaa kalliilla kuljettajia, jotka eivät kuitenkaan opi kurssilla mitään, eivätkä pysty valmistuttuaan taksityötä tekemään. Tätäkin voi kysyä TraFilta.

Pekka Iiskonmaki

Suomi on pykälänikkereiden luvattumaa. Mikään ei toimi yritysten ehdoilta. Niiltä vaan vaaditaan kaikkea mahdollista ja mahdotonta.

Toimituksen poiminnat