AnssiAura Politiikkaa valtuutetun näkökulmasta.

Toteutuuko yhdenvertaisuus avustuspäätöksissä?

Viime viikkoina olemme saaneet lukea lehtien palstoilta useista hylätyistä avustushakemuksista. Hylkäyspäätökset ovat olleet ikäviä ja erityisen kiusallisia niin valmisteleville virkamiehille, lautakunnan jäsenille kuin yhteisöjä edustaneille toiminnanjohtajille.

Vastaavia hylkäyspäätöksiä on tehty aikaisemminkin, ja ainakin Vantaalla linja on ollut vastaavanlaisissa päätöksissä selkeä. Myöhästyneitä hakemuksia ei ole käsitelty, ja näin ollen avustus on jäänyt myöntämättä, vaikka haettu avustushakemus sääntöjen puitteissa olisikin ollut myöntämiskelpoinen.

Jos tuki myönnetään otto-oikeuden kautta kaupunginhallituksissa, myöhästymisestä riippumatta, niin silloin tehty päätös avaa myös mahdollisuuden takautuvasti niille hakijoille, joilta tuki on evätty myöhästymisen takia. Luonnollisesti tulevaisuudessakin myöhästyneet hakemukset tulee käsitellä, eikä niitä voida näihin tapauksiin vedoten hylätä, jos syynä on myöhästyminen.

Mielenkiintoista nähdä millä tavalla yhdenvertaisuus toteutuu.

Lähteet:

Vantaalla:
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/255878-hakemus-myohastyi-vantaan-...

Espoossa:
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/255830-hakemus-myohastyi-tapiolan-kuo...

Helsingissä:
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305921077796

Haetut tukisummat ovat olleet hakijoiden yhteisöille merkittäviä. Edellä mainittujen joukossa on Vantaan Viihdeorkesteri, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry ja Tapiolan kuoro.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Toteutuuko yhdenvertaisuus avustuspäätöksissä?"

Ehdottomasti ei toteudu. On monia vihreiden hakemuksia, jotka eivät ole saaneet tukea riittävästi tai niitä ei ole käsitelty mitättömien myöhästymisten vuoksi.

Käyttäjän AnssiAura kuva
Anssi Aura

Riippumatta mikä taho tukia on hakenut, niin muistan, että niitä on hylätty myöhästymisten takia. Toki se yhdenvertaisuus toteutuu niinkin, että jatkossa myöhästyneet hakemukset käsitellään ja muiden ehtojen täyttyessä tuki myönnetään.

Toimituksen poiminnat