AnssiAura Politiikkaa valtuutetun näkökulmasta.

Vantaan elinvoimainen tulevaisuus

  • Vantaan elinvoimainen tulevaisuus
  • Tikkurilan asemakeskus
    Tikkurilan asemakeskus

Tänään kaupunginhallituksessa käsitellään mm. Vantaan elinvoimaohjelmaa (työ- ja elinkeinopoliittinen ohjelma). Ohjelma on monin puolin hyvä ja kattava. Sen tavoitteena on mahdollistaa uusien työpaikkojen syntyminen mm. yrittäjyyttä tukemalla ja työllisyyshankkeita edistämällä (mm. Petra-hanke). Asukkaiden asuinympäristön parantaminen on myös keskeisessä roolissa elinvoimaohjelmassa.

Uusien ja olemassa olevien asuinalueiden kehitys polkaistaan todenteolla käyntiin tämän ohjelman myötä. Kehityskohteita tulee ainakin olemaan Korson keskusta, Koivukylän ja Hakunilan ostarin seudut, Myyrmäen keskusta ja Martinlaakso. Tikkurila tulee olemaan joukkoliikenteen solmukohta ja yksi merkittävistä kauppapaikoista, kun siihen valmistuu jo tänä vuonna avattava asemakeskus. Nimeksi on äänestetty Dixi. En nyt muista miten yleisöäänestys käytiin, mutta tämä on tulos :) 

Lisäksi Heurekan ranta tullaan muovaamaan yhdeksi Suomen vetovoimaisemmaksi turistikeitaaksi. Sen kehittäminen alkaa suunnittelukilpailulla, joten ainakin omat odotukset ovat hyvin korkealla!

Tikkurilaa tosiaan kehitetään parhaillaan ja sen kasvojenkohotus tulee olemaan todella mittava. Yksi harmittava asia kuitenkin on, ettei ohjelmassa mainita Tikkuraitin kehittämisestä mitään. Tikkurilan kehittäminen ulottuu ainoastaan asematien päähän, joka tullaan muuttamaan viihtyisäksi kävelykaduksi. Hieno juttu sinänsä, mutta jos Tikkurilasta todellakin halutaan muovata keskusta, niin suunnitelmien täytyy ulottua ainakin Tikkuraitin pohjoispäähän.

Tästä syystä tein tekstimuotoilun, jonka toivon lisättävän elinvoimaohjelmaan:

"Tikkurilan kehittymisen, turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta yksi keskeisimmistä kehityskohteista on Tikkuraitti, joka on luonnollinen osa Tikkurilan uudistuvaa ja elinvoimaista keskustaa"

Yksi mielenkiintoinen huomio ohjelmassa oli myös lupaus huolehtia hyvistä liikenneyhteyksistä Vuosaareen.
Ohjelmassa mainitaan: "Vahvistetaan Vantaan kansainvälistä kilpailukykyä tukemalla lentoasemaympä- ristön kehittymistä, parantamalla Vuosaaren sataman saavutettavuutta sekä hyödyntämällä Finnairin ja VR:n kasvavia matkustajavirtoja."

Kauniita ajatuksia sinänsä, mutta tässä kohtaa omat hälytyskellot alkoivat soimaan. Mikä Vantaan rooli tulisi olemaan Vuosaaren sataman saavutettavuudessa? Viimeksi, kun tällainen "tahtotila" luotiin, niin se tarkoitti kehä III:n kaksivaiheista perusparannusta eli suomeksi Vantaa pääsi rahoittamaan valtiolle kuuluvaa tiehanketta useilla kymmenillä miljoonilla ja samaan aikaan Vantaan kouluverkkoa heikennettiin, miettimättä sen tarkemmin alueiden tulevaisuuden tarpeita.

Mielestäni seudullista hyvinvointia on ajateltava, mutta laittaisin kuitenkin laadukkaat peruspalvelut ensisijaiseksi investointikohteeksi tiehankkeiden sijaan. Toivottavasti tällainen kirjaus poistettaisiin ja näin huolehdittaisiin aidosti vantaalaisten yritysten elinvoimasta ja asukkaiden hyvinvoinnista.

Linkki elinvoimaohjelmaan http://213.214.149.189/

Kaupunginhallituksen kokous alkaa 10.2. klo 17.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat